Participatietraject en Woningbouwprogramma de Comert XL

Participatietraject en Woningbouwprogramma de Comert XL

Een nieuwe woonwijk realiseren bestaat uit veel stappen en processen. Een van deze stappen is het gesprek aangaan met de omgeving van de planlocatie. De afgelopen periode hebben er twee participatieavonden plaatsgevonden. Dit participatietraject hebben we samen met HVG Real Estate opgepakt en stedenbouwkundigbureau MTD landschapsarchitecten (lees hier meer over de samenwerking met HVG Real Estate). 

De eerste participatieavond
De eerste participatieavond stond in het teken van informatie ophalen bij de omwonende van het plangebied. Tijdens deze avond hebben de omwonende waardevolle informatie met ons gedeeld over de omgeving. Ook zijn er tips gedeeld en was er ruimte voor de omwonende om vragen te stellen. In de afbeelding hieronder is de belangrijkste opgehaalde informatie gevisualiseerd. 

Afbeelding2

De tweede participatieavond
Op basis van de opgehaalde informatie tijdens de eerste participatieavond, samen met de uitgangspunten van de gemeente Horst aan de Maas is door MTD Landschapsarchitecten een stedenbouwkundigontwerp opgesteld. Dit betreft een stedenbouwkundigontwerp voor de openbare ruimte waarbij een suggestie is gedaan waar logischerwijs bebouwing zou kunnen landen. Dit stedenbouwkundig ontwerp is tijdens de tweede participatieavond gepresenteerd aan de omwonenden. Na de presentatie zijn wij (Janssen de Jong Projectontwikkeling en HVG Real Estate, samen met MTD Landschapsarchitecten en de gemeente Horst aan de Maas) het gesprek aangegaan met de aanwezigen.

In de afbeeldingen hieronder is het gepresenteerde stedenbouwkundig ontwerp weergeven. Het deel van Janssen de Jong Projectontwikkeling is aangeduid met de blauwe stippellijn. 
Afbeelding3Afbeelding5
Op basis van deze avond hebben initiatiefnemers en de gemeente Horst aan de Maas voldoende aanleiding gezien om door te pakken op het gepresenteerde ontwerp.

Woningbouwprogramma
In deze nieuwe woonwijk is straks plek voor veel verschillende type woningen. Zoals het er nu uitziet worden de volgende type woningen gerealiseerd: 

  • Appartementen, die centraal in het plan gelegen liggen en worden gerealiseerd door HVG Real Estate;
  • Rijwoningen;
  • Twee-onder-een-kap woningen;
  • Vrijstaande woningen

Een deel hiervan zal levensloopbestendig worden uitgevoerd. Dat wil zeggen dat alle primaire functies (woonkamer, keuken, badkamer, wc en slaapkamer) zich op de begane grond bevinden. 

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van de Comert in Grubbenvorst? Schrijf je dan onderaan de pagina in voor de nieuwsbrief!